Wie zijn wij

Hoe het begon

Makelaardij Th.van der Laan is opgericht door de heer Thijs van der Laan. Toen hij is gestopt met het boerenbedrijf op Texel verhuisde het gezin naar Leek. Sinds 1977 is een hobby uitgegroeid tot een professioneel makelaarsbedrijf. Nadat hij jarenlang via zijn huisadres werkte is op 1 juli 1989 met dochter een makelaarskantoor in het centrum van Leek geopend. Enkele jaren later vervoegt ook Jan van der Laan zich tot het bedrijf en een waar familiebedrijf bloeit op.

Hoe het verder ging

Thijs van der Laan heeft een aantal jaren geleden het bedrijf verlaten en is in 2012 op 82 jarige leeftijd overleden. Het familiebedrijf is uitgebreid met een aantal medewerkers.

VBO Makelaar

Het bedrijf is sinds de oprichting aangesloten bij VBO makelaar. Al jaren een vertrouwde vereniging op de onroerend goed markt met een eigen klachtencommissie en een onafhankelijke tuchtraad welke het consumentenbelang hoog in het vaandel heeft staan.

SCVM

SCVM staat voor Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs en werd op 18 september 2001 opgericht, na afschaffing van de beëdiging van makelaars en taxateurs. In dit kwaliteitsregister hebben zich inmiddels meer dan 1.000 vakbekwame makelaars en taxateurs geregistreerd. Zo ook is Jan van der Laan gecertificeerd en beschikt hij over een DNV inschrijving. Bijscholing is verplicht en ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Inmiddels zijn ruim 4370 taxateurs bij het NWWI aangesloten. Jan van der Laan voldoet aan deze kwaliteitseisen.

Openingstijden kantoren

maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Werkgebied

Ons gehele werkgebied strekt zich uit over Westerkwartier en Noordenveld.