Wie zijn wij

Hoe het begon

Makelaardij Th.van der Laan is opgericht door de heer Thijs van der Laan. Toen hij is gestopt met het boerenbedrijf op Texel verhuisde het gezin naar Leek. Sinds 1977 is een hobby uitgegroeid tot een professioneel makelaarsbedrijf met 2 filialen. Nadat hij jarenlang via zijn huisadres werkte is op 1 juli 1989 met dochter Reinette een makelaarskantoor in het centrum van Leek geopend. Enkele jaren later vervoegt ook Jan van der Laan zich tot het bedrijf en een waar familiebedrijf bloeit op. In 1999 wordt er door de familie een tweede filiaal gestart in buurdorp Marum. Sinds 2016 is de vestiging Marum verzelfstandigd onder de naam Makelaardij Reinette.

Hoe het verder ging

Thijs van der Laan heeft een aantal jaren geleden het bedrijf verlaten en is in 2012 op 82 jarige leeftijd overleden. Het familiebedrijf is uitgebreid met een aantal medewerkers. Op kantoor Leek is dit administratief medewerkster Inge Britstra. Op het kantoor Marum is dit Ria Zwama.

VBO Makelaar

Het bedrijf is sinds de oprichting aangesloten bij VBO makelaar. Al jaren een vertrouwde vereniging op de onroerend goed markt met een eigen klachtencommissie en een onafhankelijke tuchtraad welke het consumentenbelang hoog in het vaandel heeft staan.

SCVM

SCVM staat voor Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs en werd op 18 september 2001 opgericht, na afschaffing van de beëdiging van makelaars en taxateurs. In dit kwaliteitsregister hebben zich inmiddels meer dan 1.000 vakbekwame makelaars en taxateurs geregistreerd. Zo ook zijn Jan van der Laan en Reinette van der Laan gecertificeerd en beschikken zij over een DNV inschrijving. Bijscholing is verplicht en ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Inmiddels zijn ruim 4370 taxateurs bij het NWWI aangesloten. Jan van der Laan en Reinette van der Laan voldoen aan deze kwaliteitseisen.

Openingstijden kantoren

maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.30 uur
(kantoor Marum gesloten tussen 12.30 - 13.00 uur)

Werkgebied

Ons gehele werkgebied strekt zich uit over Westerkwartier en Noordenveld.